Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)

Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)

Smulweb imageSmulweb

Deze geweldige worteltaart met walnoten is om te smullen. Ideaal voor bij de koffie of als dessert. Maak er cupcakes van en je hebt een traktatie voor jong en oud. Maak het af met het heerlijke glazuur van boter, poedersuiker en roomkaas.

15 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(12)

  • 55 g Walnoten gepeld, ongezouten
  • 1 springvorm ø24cm

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes) op tafel.

  1. Schil/schraap en rasp de worteltjes, pel en hak de walnoten en klop de eieren los. Afhankelijk van de gewenste grootte kun je de walnoten en wortels groter of fijner hakken.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de vorm in met boter en bestuif met bloem, of leg de papieren vormpjes in het cupcake-blik.
  3. Klop de eieren met de suiker tot een romige massa en roer er de olie doorheen. Zeef de bloem met zout, kaneel en bakpoeder erboven en meng het met de eier-boter massa. Voeg daarna de (fijn geraspte) wortelen en (fijn gehakte) walnoten toe. Mix alles goed met de mixer.
  4. Giet of spatel de massa in de taartvorm en bak ongeveer 1 uur, tot een houten prikker er schoon uitkomt. Als je cupcakes maakt, vul de vormpjes tot ongeveer 3/4 en bak ze ongeveer een half uur (controleer ook met een houten prikker).
  5. Laat de taart of cupcakes afkoelen in de vorm, en later op een bord of schaal. Maak vervolgens het glazuur.
  6. Meng eerst de zachte boter met de poedersuiker tot deze massa een beetje stijf wordt en goed gemengd is. Roer er vervolgens de roomkaas en vanille-extract door tot alles goed gemengd is. Proef of je meer of minder suiker en roomkaas wilt gebruiken. Je kunt het recept voor glazuur ook halveren als je niet van een dikke laag houdt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Cupcakes Worteltaart