Polenta met blauwe kaas en pompoen

Polenta met blauwe kaas en pompoen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gerecht van polenta met pompoen en blauwe kaas. Maak mooie vormen van afgekoelde polenta en pompoen, rooster ze in de oven zodat de polenta een korstje krijgt en de pompoen zacht wordt. Serveer op een bord met blauwe kaas en pompoenpuree.

45 min bereiden

tussengerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Biologisch Polenta 1:1

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Polenta met blauwe kaas en pompoen op tafel.

  1. Kook de polenta volgens de gebruiksaanwijzing in 800g water met wat zout. Giet de polenta op een dienblad of een andere grotere opervlakte in een dikte van ongeveer 1cm. Laat goed afkoelen en stijf worden. Zet indien nodig vershoudfolie eroverheen als je het langer gaat bewaren.
  2. Zet de pompoen in de magnetron voor ongeveer 4 minuten zodat de schil zachter wordt en hij gemakkelijker te snijden is. Probeer afhankelijk van je vormpjes voor koekjes, de pompoen zo te snijden dat je dunne stukjes krijgt waarvan je met de vormpjes mooie vormen kunt uitsnijden. Als dit niet lukt, snijd dan 4 driehoeken van een dikte tussen 5-10mm en bewaar deze opzij. Snijd de rest van de pompoen in kleine stukjes en zet deze terug in de magnetron totdat ze gaar zijn (ca. 5 minuten). Wanneer ze mooi zacht zijn, pureer dan de pompoen.
  3. Snijd mooie vormen uit de laag polenta met dezelfde vorm (of iets groter) als de pompoen. Bestrijk de stukjes pompoen en polenta en rooster ze in de oven ongeveer 30 minuten zodat de polenta een korstje krijgt en de pompoen mooi zacht wordt.
  4. Maak het gerecht op: leg op een voorverwarmd bord eerst de polenta, daarna de stukjes pompoen en bovenop een driehoekig stukje blauwe kaas. Garneer met de pompoenpuree.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas