Gevulde kip uit de oven

Gevulde kip uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een verrukkelijke gevulde kip uit de oven. Meng de botervulling, duw het onder het borst- en beenvlees. Verwarm de oven voor en smeer de kip in met boter of olie en bestrooi met grof zout. Bak de kip rondom in de oven in circa 1,5 uur gaar. Druppel citroensap over de kip voor het serveren.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gevulde kip uit de oven op tafel.

  1. Meng de 25 g boter, 2 eetl. Olijfolie, 4 teentjes knoflook, 1 eetl. verse tijmblaadjes, 1 verkruimeld laurierblaadje, rasp van 1/2 citroen, goed schoon geschrobd, 1 theel. grof zout, 1 theel. grof gemalen peper voor de vulling in een vijzel of keukenmachine. Spoel de kip van binnen en buiten onder de kraan en dep goed droog met keukenpapier. Duw met de vingertoppen voorzichtig onder het borstvel van de kip zodat dit los komt van het vlees, maar maak het niet kapot. Duw vanaf de borst ook het vel van de poten los. Duw de botervulling tussen het vlees en het vel en wrijf goed uit zodat het meeste vlees ermee is bedekt. Dit zal niet lukken bij de rug van de kip, laat deze voor wat hij is.
  2. Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de kip met de borst naar onderen in een braadslede (dit is om ervoor te zorgen dat het borstvlees niet uitdroogt). Smeer de hele kip rondom in met wat boter of olie en bestrooi met wat grof zout voor een krokant vel. Giet 100 ml water rond de kip en leg de ui, bleekselderij en tijm ernaast.
  3. Schuif de kip in de hete oven en bak in circa 1,5 uur gaar. Voor een extra krokant vel kunt u de temperatuur het laatste half uur verhogen naar 180°C.
  4. Giet nadat de kip uit de oven is (maar nog wel in de ovenschaal ligt) het citroensap over de kip.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte