Entrecote met bearnaisesaus

Entrecote met bearnaisesaus

Smulweb imageSmulweb

Een sappige entrecote mag niet ontbreken op de camping! Op de grillpan met olijfolie, bestrooid met peper en zout en daarna even laten rusten. Een smaakmakende bearnaisesaus van dragonazijn, boter, eidooiers en dragon past daar perfect bij. Serveer met de rucola komkommersalade, pijnboompitten en brood.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Entrecote met bearnaisesaus op tafel.

  1. Laat 100 ml dragonazijn, samen met de wijn, gesnipperd sjalotje, blaadje laurier, tijm en peperkorrels inkoken tot 1/4 van het vocht overblijft.
  2. Smelt de boter op laag vuur.
  3. Snijd de komkommer in plakjes en breng ze aan de kook met 100 ml dragonazijn, suiker en zout. Laat afkoelen in het vocht.
  4. Doe de eidooiers in een grote, metalen kom. Zeef de inkookte azijn en klop dit door de eidooiers. Zet de kom op een steelpan met een laagje water en klop/verwarm dit mengsel tot het schuimig dik begint te worden.
  5. Neem de schaal van de steelpan af en voeg al kloppende met een garde de gesmolten boter toe.
  6. Breng de saus verder op smaak met peper, zout en citroensap. Voeg de gehakte dragon toe.
  7. Verhit de oven op 200°C, smeer de broodjes in met olijfolie en bestrooi met peper en zout en bak ze 8 minuten.
  8. Verhit de grillpan en smeer in met zonnebloemolie. Zodra de pan walmt, leg dan de entrecotes in de pan. Gril ze kort bij hoge temperaturen aan beide zijden en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt enkele minuten tot rust komen.
  9. Maak de komkommer aan met de rucola en iets olijfolie. Bestrooi met pijnboompitten.
  10. Trancheer de entrecotes en serveer met de saus
  11. salade en gesneden brood apart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen