Oreotaart

Oreotaart

Smulweb imageSmulweb

Met deze heerlijke oreotaart in een handomdraai maak je iedereen blij. Gemaakt van koekjes, slagroom en een smeuïge laag mousse, overgoten met chocoladesaus maakt deze taart tot de perfecte afsluiter van je diner.

15 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Philadelphia
  • 1 chocolademousse

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Oreotaart op tafel.

  1. Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier. Smeer eventueel eerst wat boter op de bodem zodat het bakpapier niet verschuift.
  2. Kneus 2 pakken koekjes in stukjes of hak ze met een mes.
  3. Smelt de boter (niet bruin) en roer deze door de koekjes. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en zet de vorm in de koelkast.
  4. Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker en zet ook dit even in de koelkast. Kneus het laatste pak koekjes in iets grovere stukjes en zet deze opzij.
  5. Mix de Philadelphia samen met de poedersuiker tot een smeuïg papje.
  6. Meng het papje voorzichtig met de slagroom zodat er een luchtig geheel ontstaat. Smeer tweederde van dit beslag over de koekjesbodem in de springvorm. Bewaar een deel voor de laatste laag.
  7. Leg de gekneusde koekjes op de tweede laag.
  8. Maak de chocolademousse volgens de gebruiksaanwijzing en giet deze over het geheel in de springvorm.
  9. Zet de taart nu 1 uur in de koelkast.
  10. Smeer de rest van het Philadelphia/slagroom-mengsel boven op de mousse. Giet er wat chocoladesaus overheen en de taart is klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart