- 1 el Koriander
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Lamsvlees en dadels in de tajine op tafel.
- Verwarm de tajine voor in de oven op 100 gr.
- Verhit 4 eetl. olie in de koekepan en bak het vlees om en om.
- Strooi de lamsvleeskruiden over het vlees. Voeg de ui, tomaat, peterselie en de koriander toe. Doe er nog wat olie bij en bak nog 3 min.
- Breng het geheel op smaak met peper uit de molen en schep het over in de tajine. Giet de bouillon erbij tot alles net onder staat en sluit de pan.
- Plaats de tajine in de magnetron en stel deze in op 450 watt voor 25 min.
- Bak ondertussen de plakjes citroen om en om in wat olie.
- Haal na 25 minuten de tajine uit de magnetron en leg de courgette, knoflook, dadels en citroen op het vlees. Lepel er wat kookvocht over en sluit de tajine.
- Plaats de tajine weer in de magnetron en stel deze opnieuw in op 450 watt voor 25 min.