Lamsvlees en dadels in de tajine

Lamsvlees en dadels in de tajine

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke lamsvlees en dadel tajine, gekruid met ui, tomaat, peterselie en koriander. Gecombineerd met zachte courgette en verse citroenplakjes. Een rijke, hartige gerecht met Midden-Oosterse smaken. En dat alles in slechts 25 minuten in de magnetron.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Lamsvlees en dadels in de tajine op tafel.

  1. Verwarm de tajine voor in de oven op 100 gr.
  2. Verhit 4 eetl. olie in de koekepan en bak het vlees om en om.
  3. Strooi de lamsvleeskruiden over het vlees. Voeg de ui, tomaat, peterselie en de koriander toe. Doe er nog wat olie bij en bak nog 3 min.
  4. Breng het geheel op smaak met peper uit de molen en schep het over in de tajine. Giet de bouillon erbij tot alles net onder staat en sluit de pan.
  5. Plaats de tajine in de magnetron en stel deze in op 450 watt voor 25 min.
  6. Bak ondertussen de plakjes citroen om en om in wat olie.
  7. Haal na 25 minuten de tajine uit de magnetron en leg de courgette, knoflook, dadels en citroen op het vlees. Lepel er wat kookvocht over en sluit de tajine.
  8. Plaats de tajine weer in de magnetron en stel deze opnieuw in op 450 watt voor 25 min.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Fruit Stoofpotje Dadels