Pruimentaart met brie

Pruimentaart met brie

Smulweb imageSmulweb

Maak een pruimentaart om de vingers bij af te likken! Met Brie die in de oven smelt en een heerlijke combinatie van zoet en hartig. Prikkel al je zintuigen met de pruimenjam, het zoete van de honing en het karameliseren van de kristalsuiker.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Pruimentaart met brie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr.
  2. Was de pruimen en snijd ze in 2 helften, verwijder de pitten.
  3. Snijd de Brie in de lengterichting in plakjes.
  4. Rol het deeg uit en leg het (met het bakpapier) in de vorm. (Nota bene! Als je plakjes deeg gebruikt, dan wel het papier verwijderen en de ovenschaal invetten!)
  5. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en de zijkanten.
  6. Bestrijk naar smaak de bodem met de pruimenjam.
  7. Leg de plakjes Brie of Camembert als een wielvorm op het deeg.
  8. Leg in de tussenruimtes de gehalveerde pruimen.
  9. Bestrijk alles met de vloeibare honing.
  10. Strooi er dan de kristalsuiker over voor het karameliseren.
  11. Zet de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kaas Taart Pruimentaart