- 1 el Honing
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Pruimentaart met brie op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 gr.
- Was de pruimen en snijd ze in 2 helften, verwijder de pitten.
- Snijd de Brie in de lengterichting in plakjes.
- Rol het deeg uit en leg het (met het bakpapier) in de vorm. (Nota bene! Als je plakjes deeg gebruikt, dan wel het papier verwijderen en de ovenschaal invetten!)
- Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en de zijkanten.
- Bestrijk naar smaak de bodem met de pruimenjam.
- Leg de plakjes Brie of Camembert als een wielvorm op het deeg.
- Leg in de tussenruimtes de gehalveerde pruimen.
- Bestrijk alles met de vloeibare honing.
- Strooi er dan de kristalsuiker over voor het karameliseren.
- Zet de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.