Indonesische gehaktballetjes met kokos

Indonesische gehaktballetjes met kokos

Smulweb imageSmulweb

Deze Indonesische gehaktballetjes met kokos zijn heerlijk kruidig en vol van smaak. Gehakt met ei, peper, zout, kerriepoeder en ui gerold tot balletjes en kort door kokos gerold voor een lekkere crunch. Bak de balletjes langzaam in de olie tot ze mooi bruin en gaar zijn.

15 min bereiden

borrel

5 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Indonesische gehaktballetjes met kokos op tafel.

  1. Pel en snipper de ui heel fijn.
  2. Pel de knoflook en pers deze uit of snipper heel fijn.
  3. Meng het gehakt met het ei, peper en zout, kerriepoeder, gesnipperde ui, knoflook, 20 gram gemalen kokos, ketjap en sambal.
  4. Maak hiervan kleine balletjes ter grootte van ongeveer een walnoot.
  5. Rol de balletjes kort door de rest van de kokos (niet te dik!).
  6. Verhit de olie en bak de balletjes op een niet te hoog vuur langzaam rondom bruin en gaar in de olie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees