- 125 g Buffelmozzarella
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Pasta met courgette ontbijtspek en mozzarella op tafel.
- Snijd de courgette over de lengte in dunne plakken met de kaasschaaf.
- Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes.
- Snijd de strips ontbijtspek over de breedte in stukjes van ongeveer 1 cm.
- Kook de spagetti volgens de aanwijzing op het pak.
- Bak het ontbijtspek lichtjes en laat uitlekken op keukenpapier.
- Doe de courgette in dezelfde pan en zweet deze even aan (dus zodat ze zacht worden, maar niet bruin).
- Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de pasta op het bord, vervolgens het courgette/spek mengsel eroverheen.
- Rasp wat verse Parmezaan erover.
- Snijd de bol mozzarella over de lengte doormidden en leg op ieder bord een helft van de koude mozzarella.
- Besprenkel de mozzarella met fleur du sel en eventueel een beetje olijfolie of knoflookolie.
- Maak het geheel af met een blaadje basilicum.