Vlaflip koolhydraatarm

Vlaflip koolhydraatarm

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke koolhydraatarme variant op de klassieke Vlaflip. Deze variant wordt gemaakt met een vanille-kaneel custard. Serveer met een zoete frambozensaus voor de perfecte smaakbalans.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vlaflip koolhydraatarm op tafel.

  1. Zet de frambozen 1 minuut op vol vermogen in de magnetron. Roer het frambozensap goed los en zoet naar smaak.
  2. Warm de slagroom met het vanillestokje op zacht vuur ca 5 minuten tegen de kook aan. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en verwijder het stokje.
  3. Klop de eigelen los met wat zoetstof. Giet een beetje hete slagroom bij het eigeel. Klop goed los en giet het dan in het pannetje met de hete room. Wees voorzichtig en zorg dat het niet kookt om schiften te voorkomen. Meng goed met een houten lepel over de bodem en de zijkanten.
  4. Haal de pan van het vuur zodra de lepel een voor kan trekken in de vla. Door een pannetje met een dikke bodem te gebruiken, kun je dit vrijwel van het vuur bereiken
  5. de hitte van de pan is voldoende.
  6. Schenk de custard in dessertkommetjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer met de frambozensaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts