Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kipgyros met tzatziki (6 propoints) op tafel.
- Snijd de kipfilets in fijne reepjes, meng met de shoarmakruiden en laat zo'n 20 minuten marineren.
- Laat de Spaanse pepers goed uitlekken en snijd in ringetjes. Snijd ook de ui en prei in ringetjes. Verhit olijfolie in een pan en laat het kippenvlees langs alle kanten mooi garen gedurende 4 minuten.
- Voeg de prei- en uiringen toe, blus af met de bouillon en laat zo'n 10 minuten stoven.
- Rasp de ongeschilde komkommer fijn. Pers het knoflookteentje en meng met de kwark en twee glazen water. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper, zout en komijn.
- Meng de Spaanse pepers met de gyros, kruid eventueel nog bij met peper en zout, en vul de stukken Turks brood.
- Serveer met de tzatziki en de koolsalade.