Geroosterde rode uien uit de oven

Geroosterde rode uien uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Geroosterde rode uien uit de oven. Een heerlijk bijgerecht. Eerst gekookt, daarna geroosterd in de oven met olijfolie, balsamico-azijn, zout en peper. Serveer de uien op de borden met vocht uit de schaal voor extra smaak.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Geroosterde rode uien uit de oven op tafel.

  1. Snijd de bovenkant van de uien kruislings en diep in. De uien moeten nog net niet uit elkaar vallen.
  2. Verwarm de oven voor op 190°C. Smeer de bodem van een vuurvaste schaal dun in met olijfolie.
  3. Breng in een soeppan lichtgezouten water aan de kook en kook de uien 4 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  4. Giet olijfolie in een kom en wentel de uien door de olie. Leg ze in de schaal en besprenkel ze met balsamico-azijn. Bestrooi de uien met zout en peper.
  5. Rooster de uien in het midden van de oven gedurende ca. 20 minuten.
  6. Verdeel de uien en het vocht uit de schaal over de borden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Ui