Thaise kippensoep met rijst

Thaise kippensoep met rijst

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk recept voor Thaise kippensoep met rijst. De soep is perfect op smaak en krijgt zijn pit door de fijngehakte Spaanse peper. Naast de soep wordt er rijst geserveerd, die je op smaak kunt brengen door de limoen erboven uit te knijpen.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Thaise kippensoep met rijst op tafel.

  1. Snijd eventueel de groente en hak de koriander fijn. Snij de limoenen door de helft en de Spaanse peper in fijne stukjes.
  2. Zet een ruime pan water met de bouillonblokjes op en wacht tot het kookt. Doe de kippenbouten/dijen erbij en laat deze ongeveer een uur meekoken.
  3. Zet een pan water op voor de rijst en kook deze gaar.
  4. Haal de kip eruit en ontdoe het van de botten (het vlees komt er makkelijk vanaf maar gebruik handschoenen want het is erg heet!). Doe het kippenvlees terug in de pan en voeg de groenten toe. Voeg ook het fijngesneden Spaanse pepertje toe (eventueel zonder de pitjes).
  5. Laat het nog even op een lagere temperatuur mee garen
  6. de groente mogen lekker knapperig blijven.
  7. Haal de pan van het vuur en doe een grote soeplepel rijst in een diep bord. Giet er de kippensoep overheen, strooi er de koriander overheen en knijp de halve limoen erboven uit.
  8. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Rijst