Romige komkommersoep met geitenkaas lente-uitjes en dille

Romige komkommersoep met geitenkaas lente-uitjes en dille

Smulweb imageSmulweb

Deze romige komkommersoep is heerlijk in de lente. Zachtjes gegaarde komkommer, met verse lente-uitjes en dille worden gepureerd tot een romige soep. Geserveerd met verkruimelde geitenkaas en wat extra dille.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige komkommersoep met geitenkaas lente-uitjes en dille op tafel.

  1. Pel de ui of sjalot en snijd deze in grove stukjes. Snijd ook de knoflook in grove stukjes.
  2. Schil de komkommer en snijd deze in grove stukken. Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze ook in stukjes.
  3. Verhit de olie in een pan. Bak hierin al roerend de ui, knoflook en lente-uitjes gedurende ongeveer 4 minuten.
  4. Voeg dan de komkommer, 1 eetlepel dille, de bouillontabletten en zoveel water toe dat de komkommer net niet onderstaat. Breng alles aan de kook en laat gedurende ongeveer 10-15 minuten zachtjes koken.
  5. Pureer de soep met de staafmixer en verdeel het over kommen of borden.
  6. Verkruimel de geitenkaas over de soep en garneer met wat dille.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kaas Kruiden