Kreeft met old amsterdam schuim

Kreeft met old amsterdam schuim

Smulweb imageSmulweb

Vlak voordat je vrienden komen, maak je de kidde klaar en spuit je het schuim op de kreeft. Dat ziet er ‘wit’ indrukwekkend uit. Altijd scoren.

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kreeft met old amsterdam schuim op tafel.

  1. Maak vanilleolie door het vanillestokje in de lengte open te snijden en het merg eruit te schrapen. Laat het merg en het stokje trekken in de olijfolie op een warme plaats. Dit kan een week van tevoren gebeuren.
  2. Kook de kreeften 3 minuten in een grote pan kokend water met zout (zoals zeewater). Haal ze eruit en laat afkoelen. Haal voorzichtig het vlees uit de schaal en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  3. Maak het Old Amsterdam schuim door melk en slagroom aan de kook te brengen. Doe dit in de blender en voeg de kaas en eidooiers toe. Breng op smaak met zout en peper en wrijf door een zeef. Vul een kidde met de massa en voeg 2 patronen toe. Houd de kidde warm in een pan met warm water tot gebruik.
  4. Maak de knolselderijpuree door de melk met de in stukjes gesneden knolselderij aan de kook te brengen en in 20 minuten helemaal gaar te laten worden. Laat uitlekken en pureer met een staafmixer. Roer er crème fraîche doorheen en breng op smaak met zout en peper.
  5. Maak de tomaatjes door ze rondom in te snijden en het kroontje te laten zitten. Dompel de tomaatjes kort in kokend water en vervolgens in ijswater. Pel de onderste helft van het velletje eraf en vouw de bovenste helft als een manchetje omhoog. Bestrooi met peper en zout, besprenkel met olijfolie en zet op een warme plaats.
eet smakelijk