- 40 g Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Druiven taart op tafel.
- Doe 150 gram meel, 80 gram roomboter in kleine stukjes, 50 gram poedersuiker en zout in de kom van een mixer. Mix alles goed door elkaar en voeg water toe en mix tot er een gladde bal deeg ontstaat. (Het deeg kan ook met de hand gekneed worden als dat makkelijker is). Doe de bal in plastic folie en zet deze 1 uur in de koeling.
- Haal ondertussen de pitten uit de druiven als deze nog pitten hebben. Doe de druiven in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Meng alles goed door elkaar zodat de druiven overal met boter bedekt zijn. Voeg meel en poedersuiker toe en meng opnieuw. Zet opzij.
- Meng in een andere kom het ei en de crème fraîche of slagroom. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een metalen taartvorm in met boter en bestuif met wat meel.
- Rol het deeg uit met een deegroller zodat de bodem en randen bedekt zijn en er nog ongeveer 2-3 cm over hangt. Doe de deeglap in de vorm en druk het goed aan.
- Prik met een vork op diverse plaatsen het deeg in. Giet nu het ei-roommengsel over het deeg en verdeel de druiven over het hele oppervlak.
- Sla nu het overstekende deeg naar binnen zodat er rondom een rand ontstaat die we met het eiwit besmeren. Bak de taart 45 minuten.
- Haal de taart uit de oven en laat deze enige minuten afkoelen. Besprenkel de taart met kristalsuiker.