Pastasalade met gerookte zalm roerei en walnoten

Pastasalade met gerookte zalm roerei en walnoten

Smulweb imageSmulweb

Deze pastasalade met gerookte zalm roerei en walnoten is perfect om te serveren bij een barbecue of tijdens een lunch. Roerei en pasta vormen een onverwachte maar heerlijke combinatie en met de dressing van citroensap, (walnoot)olie, mierikswortel, en bieslook maak je hem helemaal af. Genieten!

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Bieslook
  • 75 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pastasalade met gerookte zalm roerei en walnoten op tafel.

  1. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  2. Klop de eieren los met melk en zout en peper naar smaak. Verwarm 1 eetlepel (walnoot)olie in een steelpan en schenk het eimengsel erbij. Verwarm het ei al roerende tot het begint te stollen en rul wordt.
  3. Klop in een slakom het citroensap met 4 eetlepels (walnoot)olie, de mierikswortel en het bieslook tot een dressing.
  4. Giet de pasta af en schep de pasta direct met het roerei en de helft van de zalm en walnoten door de dressing.
  5. Verdeel de waterkers of veldsla over vier borden en schep de pastasalade erop. Verdeel de lente-uitjes en de rest van de zalm en walnoten erover.
  6. Serveer met vers geroosterd brood.
eet smakelijk