Brownie-frambozen cheesecake

Brownie-frambozen cheesecake

Smulweb imageSmulweb

Een sappige Brownie-frambozen cheesecake met romige roomkaas en smeltende chocolade. In 45 minuten smul je al van deze overheerlijke cake, waar de smaken mooi in elkaar zijn verweven. Heerlijk voor een high tea of een verjaardagsfeestje.

60 min bereiden

dessert

15 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Brownie-frambozen cheesecake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170C.
  2. Doe de chocolade in een kom en verwarm boven een pan met kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt). Doof het vuur en laat de chocolade smelten. Laat iets afkoelen.
  3. Klop de boter met 250 g suiker tot een luchtig mengsel en voeg een voor een 3 eieren toe (voeg pas het volgende ei toe als het vorige geheel is opgenomen).
  4. Roer de gesmolten chocolade erdoor en spatel de bloem er luchtig door. Schep driekwart van dit mengsel in de beklede bakvorm.
  5. Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de suiker en eieren en het vanillearoma tot een glad mengsel en spreid dit uit op het chocolademengsel in de bakvorm.
  6. Breng schepjes van het chocolademengsel aan op het roomkaasmengsel en werk dit er met een vork losjes door, zodat er een marmerpatroon ontstaat. Druk de frambozen erin.
  7. Bak gedurende 40-45 minuten in het midden van de oven.
  8. Laat het geheel afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Cheesecake