Linzen-bloemkoolcurry

Linzen-bloemkoolcurry

Smulweb imageSmulweb

Linzen-bloemkoolcurry met Indiase smaken en een gele kleur van de verse currypasta. De bloemkool zorgt voor structuur en de linzen zijn lekker eiwitrijk. De erwten halverwege toevoegen zorgt voor extra textuur en zoetigheid. Afmaken met koriander.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Linzen-bloemkoolcurry op tafel.

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Roerbak de ui, knoflook en currypasta gedurende 5 minuten, of totdat de ui zacht begint te worden.
  3. Voeg de linzen toe en roer goed om de linzen te bedekken met de pasta.
  4. Voeg de bouillon en tomatenpuree toe, breng het aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het op laag vuur gedurende 15 minuten zachtjes koken.
  5. Draai het vuur weer hoger, voeg de bloemkool toe en laat het op laag vuur afgedekt nog 8-10 minuten zachtjes koken totdat de bloemkool zacht is.
  6. Voeg 2 minuten voor het einde de erwten toe.
  7. Roer de koriander erdoorheen en neem van het vuur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Linzen Dahl