Chocolade-advocaatmousse

Chocolade-advocaatmousse

Smulweb imageSmulweb

Hou je van mousse en advocaat? Probeer dan deze chocolade-advocaatmousse! Waan jezelf in de zevende hemel van smaken. De chocolademousse is lekker romig met een advocaat ondertoon. Een perfect dessert om te delen met vrienden en familie!

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chocolade-advocaatmousse op tafel.

  1. Verzamel de volgende benodigdheden: 4 dl room, 180 gr pure chocolade in stukjes, 4 eiwitten, 50 gr suiker en 150 gr advocaat.
  2. Kook 1 dl room, haal van het vuur en smelt al roerend de 180 gr chocolade erin.
  3. Klop 3 dl room goed stijf.
  4. Klop 4 eiwitten en 50 gr suiker goed stijf.
  5. Meng voorzichtig 1/2 deel van de room en 1/2 deel eiwit met het chocolademengsel. Herhaal dit met de advocaat.
  6. Schep eerst een laagje chocomousse in een glaasje en daarna een laagje advocaatmousse erop. Herhaal dit tot het glaasje vol is.
  7. Laat de mousse opstijven in de koelkast. Voordat je het opdient, versier het met schilfertjes chocolade.
eet smakelijk