Rijstsalade met sardines

Rijstsalade met sardines

Smulweb imageSmulweb

Deze Rijstsalade met sardines is heerlijk voor bij de lunch of als licht avondmaal. De toevoeging van doperwten, ei, citroen, olijfolie en kruiden geven het gerecht de perfecte smaakcombinatie. Maak het gerecht helemaal af door te combineren met zalm of tonijn uit blik.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Rijstsalade met sardines op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water waar de bouillontabletten in zijn opgelost. Giet de rijst af en laat afgedekt uitstomen.
  2. Kook de doperwten in een laagje water in circa 3 minuten beetgaar, giet ze af en spoel ze koud. Pel de eieren en hak ze grof. Neem de sardines uit de olie, haal de filets van de graten en verdeel in kleine stukjes.
  3. Spreid de rijst uit in een grote kom en laat afkoelen tot lauw.
  4. Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met citroensap, -rasp, olijfolie en zout en peper.
  5. Laat de salade een half uur op smaak komen. Tip: Ook lekker met zalm of tonijn uit blik.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Rijstsalade