- 0.5 tl Koriander
- 150 g Gedroogde abrikozen
- 350 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofpot met varkensvlees met abrikozen en pruimen op tafel.
- Smelt 2 eetlepels boter met 2 eetlepels olie in een zware braadpan op middelhoog vuur.
- Braad het varkensvlees in gedeelten tot het bruin is, roer af en toe, ongeveer 4 minuten. Haal het aangebraden vlees met een schuimspaan eruit en zet even apart.
- Voeg de uien en knoflook toe aan dezelfde pan en bak ze gaar, roer af en toe, ongeveer 10 minuten. Voeg de bloem toe en roer 3 minuten.
- Meng de bouillon, cider, bier, mosterd, koriander, kaneel en zout, voeg toe en breng het mengsel aan de kook. Voeg het varkensvlees en alle sappen terug in de pan. Roer de abrikozen en pruimen erbij.
- Laat het een uurtje sudderen. Verwijder het deksel en bak verder tot het varkensvlees gaar is en de vloeistof is verlaagd tot een sausconsistentie, ongeveer 45 minuten langer.
- Breng op smaak met zout en peper.