Appels uit de oven

Appels uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke verwarmende appels uit de oven. Gevuld met een mengsel van kruiden, amandelen en boter. Serveer met een schep vanille-ijs en geniet!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Whisky

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Appels uit de oven op tafel.

  1. Neem de boter 15-30 minuten voordat je begint uit de koelkast, om deze zacht te laten worden. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Gebruik een appelboor om de klokhuizen uit de appels te verwijderen en maak het gat wat groter met een scherp mes. Leg de appels in een braadslede.
  3. Verkruimel gedroogde laurierblaadjes tot kleine stukjes of hak de verse laurier fijn. Doe de laurier met de kruidnagels in een vijzel en stamp fijn. Doe het mengsel met het grootste deel van de amandelen en de rest van de ingrediënten in een grote kom. Meng alles met je handen goed door elkaar en knijp de smaken in de boter.
  4. Vul de appels met dit mengsel en gebruik de laatste restjes om de buitenkant mee in te wrijven. Schep de rest van de amandelen door het overgebleven vocht in de kom en strooi ze over de appels.
  5. Zet de appels 35-40 minuten in de oven, tot ze goudbruin en zacht zijn. Neem uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel