Penne met spinazie en ricotta

Penne met spinazie en ricotta

Smulweb imageSmulweb

Penne met spinazie en ricotta in een romige saus van geitenkaas en parmezaan. Lekker voor het hele gezin en snel op tafel!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Penne met spinazie en ricotta op tafel.

  1. Kook de penne in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en bewaar 3 el kookvocht.
  2. Verhit intussen zachtjes de olie in een grote koekenpan. Voeg knoflook en pepers toe en bak op laag vuur al roerend 2-3 minuten, laat de knoflook niet bruin worden.
  3. Voeg de spinazie toe, zet het deksel op de pan en kook onder af en toe roeren 2-3 minuten tot de spinazie is geslonken, maar nog groen is (een beetje vocht in de pan is niet erg).
  4. Prak de ricotta met de geitenkaas en parmezaan in een kom en meng het dan door het spinaziemengsel. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  5. Neem de pan van het vuur en roer de penne erdoor tot het helemaal bedekt is met de spinazie. Voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht toe om de saus wat dunner te maken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Kaas Spinazie