Pittige koude broccolisoep (ook lekker als amuse )

Pittige koude broccolisoep (ook lekker als amuse )

Smulweb imageSmulweb

Pittige koude broccolisoep, dé perfecte amuse voor een gezellige avond met je vrienden of familie. Met ingrediënten als Spaanse peper, knoflook, balsamico-azijn en yoghurt maak je dit recept een tikkeltje pittig en lekker fris. Top de soep af met wat verse dille en je hebt een topgerecht!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige koude broccolisoep (ook lekker als amuse ) op tafel.

  1. Was de broccoli. Snij van de stronk plm. 3 cm van de onderkant en gooi dit weg. Gebruik de rest van de broccoli. Snij de stronk in kleine stukken.
  2. Pel en snij de ui en knoflook in grove stukken. Snij de Spaanse peper in kleine stukjes.
  3. Verhit olie en bak hierin de ui, peper en knoflook omscheppend plm. 2 minuten. Voeg de broccoli toe en bak al roerend 1 minuut mee.
  4. Voeg zoveel water toe, dat de broccoli net niet onderstaat. Voeg bouillontabletten toe. Breng de broccoli aan de kook en kook gedurende ± 15 minuten.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer de broccoli met de staafmixer of keukenmachine. Maak de soep eventueel nog op smaak met balsamico-azijn, peper en zout.
  6. Laat de soep wat afkoelen en roer de yoghurt en fijngehakte dille erdoor. Garneer met wat dille.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Amuses