Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige koude broccolisoep (ook lekker als amuse ) op tafel.
- Was de broccoli. Snij van de stronk plm. 3 cm van de onderkant en gooi dit weg. Gebruik de rest van de broccoli. Snij de stronk in kleine stukken.
- Pel en snij de ui en knoflook in grove stukken. Snij de Spaanse peper in kleine stukjes.
- Verhit olie en bak hierin de ui, peper en knoflook omscheppend plm. 2 minuten. Voeg de broccoli toe en bak al roerend 1 minuut mee.
- Voeg zoveel water toe, dat de broccoli net niet onderstaat. Voeg bouillontabletten toe. Breng de broccoli aan de kook en kook gedurende ± 15 minuten.
- Haal de pan van het vuur en pureer de broccoli met de staafmixer of keukenmachine. Maak de soep eventueel nog op smaak met balsamico-azijn, peper en zout.
- Laat de soep wat afkoelen en roer de yoghurt en fijngehakte dille erdoor. Garneer met wat dille.