Syrische cake

Syrische cake

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf en familie met deze overheerlijke Syrische cake van griesmeel, yoghurt, kaneel en kokos. Overgiet de cake na het bakken met een warme suikersiroop met frisse citroen. Heerlijk bij de koffie of thee!

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Turkse yoghurt
  • 350 ml Water
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Syrische cake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de schaal in. Begin met het samenvoegen van de griesmeel, suiker, yoghurt, boter, bakpoeder, kaneel en kokos in een beslagkom. Kneed het geheel goed met je handen. Voeg beetje bij beetje water toe tot er een mooi beslag ontstaat dat gemakkelijk van je handen afglijdt als je het iets omhoog houdt boven de beslagkom. Doe het beslag in een bakblik of lasagneschaal en strooi nog wat kokos over de cake. Bak de cake gedurende ongeveer 50 minuten af. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als er geen beslag meer aan de prikker zit, is de cake klaar. Laat de cake goed afkoelen en snijd hem dan in blokjes.
  2. Als de cake is afgekoeld, maak dan de suikersiroop. Doe de suiker, water en citroenrasp in een pannetje en breng al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost. Zet de warmtebron nu lager en laat de siroop onder af en toe roeren inkoken totdat deze iets dikker is geworden. Dit zal ongeveer 45 minuten duren. Wees niet bezorgd als de siroop niet echt dik wordt.
  3. Schenk de hete suikersiroop beetje bij beetje over de voorgesneden cake. De cake zal niet alle siroop in één keer opnemen, dus giet de siroop er een paar keer overheen en wacht totdat de cake echt geen siroop meer opneemt. Het kan zijn dat je wat siroop overhoudt.
  4. Laat de cake afkoelen totdat hij lauwwarm is of helemaal is afgekoeld. Geniet van de heerlijke griesmeelcake met suikersiroop!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake