Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kersen-cheesecake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 170C. Maal de cruesli en koekjes in een keukenmachine fijn. Voeg de boter toe en laat de machine kort draaien tot het goed gemengd is. Haal het deeg uit de machine en druk uit tot een vlakke bodem in de ingevette bakvorm. Bak de taartbodem 12 minuten voor in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en verlaag de temperatuur naar 150C.
- Meng in een keukenmachine de roomkaas met de eieren, crème fraîche, suiker, citroenrasp- en sap. Klop alles tot een glad beslag en schenk dit op de bodem. Plaats de taart terug in de oven en bak in 40 minuten goudbruin en gaar.
- Ontpit ondertussen de kersen en vang vrijkomend sap in een kom apart op. Laat de taart een uurtje afkoelen op kamertemperatuur.
- Leg de kersen op de taart. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Breng in een steelpan het bessensap en opgevangen kersensap met de vanillesuiker aan de kook, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat iets afkoelen. Schenk de gelei als het net wat dikker begint te worden over de kersen en zet de taart in de koeling tot hij helemaal is afgekoeld.