Torta di riso - rijsttaart

Torta di riso - rijsttaart

Smulweb imageSmulweb

De Torta di riso, ofwel rijsttaart, is een goddelijk recept uit Italië. De delicate mix van rijst, amandelmeel en citroenrasp in de taart is heerlijk en heeft een verfijnde smaak. Zoet en toch subtiel.

45 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Torta di riso - rijsttaart op tafel.

  1. Doe de melk en de suiker in een pan en breng aan de kook. Voeg de rijst toe en laat onder af en toe roeren 45 minuten zonder deksel zachtjes koken tot de melk is opgenomen en de rijst zacht is. Dek af en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180C. Vet de springvorm licht in.
  3. Klop in een grote kom de eieren goed met een houten lepel. Voeg de afgekoelde rijst, het amandelmeel, citroenrasp, vanillearoma, citroensap en de rum toe en roer goed.
  4. Schep het mengsel in de bakvorm, strijk uit met een spatel en bak het 40-50 minuten of tot de taart in het midden stevig is.
  5. Laat in de vorm afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts