Lekkere spareribs uit de oven

Lekkere spareribs uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Sappige spareribs uit de oven met een zoetzure abrikozen-gembermarinade. Serveren met krokante kerrie-aardappeltjes. Een heerlijke traktatie!

60 min bereiden

3 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 5000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Lekkere spareribs uit de oven op tafel.

  1. Maak een bouillon aan door bouillonblokjes in water te verwarmen. Neem een pan waar de sparerib horizontaal (plat) in past, dus voldoende groot. Gebruik één liter water per sparerib en evenveel bouillonblokjes als aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd zes uien en drie teentjes knoflook in schijfjes en voeg ze samen met een handje jeneverbessen toe aan de bouillon. Laat het geheel pruttelen op laag vuur.
  3. Bereid het inwrijfsausje door abrikozenjam, gembersiroop en gemalen witte peper te mengen. Gebruik per sparerib één flinke eetlepel abrikozenjam, een afgestreken eetlepel gembersiroop en een beetje gemalen witte peper.
  4. Voeg de spareribs toe aan de bouillon en breng het geheel aan de kook zonder deksel. Schuim eventueel af. Laat de spareribs een uur koken voor dunne spareribs en vijf kwartier voor dikke spareribs.
  5. Haal de spareribs voorzichtig uit de pan en laat de bouillon afkoelen. Verwijder het vet van de bouillon en zeef de uien en jeneverbessen eruit.
  6. Smeer de holle kant van de spareribs in met het bereide sausje en plaats ze met de holle kant naar boven in een voorverwarmde oven van 180 graden (gasoven) of 160 graden (heteluchtoven).
  7. Bak de spareribs aan beide kanten drie tot vier minuten af in de oven. Voor extra knapperige ribs kan je ze vijf tot zes minuten afbakken.
  8. Bak aardappelschijfjes met kerriepoeder en zeezout in een pan met olie.
  9. Serveer de spareribs en aardappelschijfjes als hoofdgerecht. De bouillon kan gebruikt worden als soepbasis of ingevroren worden als sausbasis.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees