Varkenshaas met een heerlijke trappistenbier saus

Varkenshaas met een heerlijke trappistenbier saus

Smulweb imageSmulweb

Varkenshaas met een heerlijke trappistenbier saus, uit de oven en geserveerd met spek, ui en rozemarijn. Deze varkenshaas medaillons zijn de hit van de dag. Combineer met gekookte aardappelen en verse sperzieboontjes om het diner compleet te maken.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 30 g Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Varkenshaas met een heerlijke trappistenbier saus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees zachtjes aan. Zet het vlees ca. 12-15 minuten in de oven.
  3. Pel en snipper de ui. Bak het spek en de ui in een koekenpan en laat het uitlekken op een zeef.
  4. Maak intussen de saus: karamelliseer de suiker. Blus af met limoensap en het bier. Laat even zachtjes koken. Voeg de jus toe en laat de saus doorkoken. Snijd de rozemarijn heel fijn en voeg deze toe. Voeg als laatste de ui en spekjes toe.
  5. Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten. Snijd mooie medaillons van de varkenshaasjes en serveer ze met de saus. Lekker met sperzieboontjes en gekookte aardappelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen