- 1 el Tijm vers
- 6 Pruim Tros Tomaat
- 1 g Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Sumakkip met tomatensalade op tafel.
- Meng in een ondiepe schaal de knoflook, sumak, tijm, citroenrasp, 2 el citroensap, 2 el olijfolie, 1 el balsamico en zout en peper. Voeg de kip toe en wentel de filets door de marinade zodat ze rondom bedekt zijn. Laat ze marineren terwijl je de salade maakt.
- Meng de rest van het citroensap, de olie en balsamico in een kom. Breng op smaak met zout en peper en klop door elkaar. Haal de zaadjes uit de tomaten en komkommer en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Doe die in een grote kom met de ui, rode peper, kruiden en noten en schep door elkaar.
- Verhit een grillpan (of barbecue) op middelhoog vuur. Rooster de kip 3-4 minuten aan elke kant tot hij gaar is.
- Laat de kip even rusten terwijl je de dressing over de salade schept.