Appelcake

Appelcake

Smulweb imageSmulweb

Deze appelcake is om je vingers bij af te likken. Partjes appel met kaneel en basterdsuiker bedekt met een heerlijke beslag. Bak deze cake in de oven en je hebt in een mum van tijd een waanzinnig lekkere cake.

15 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Appelcake op tafel.

  1. Doe de 3 eieren in de mixer met de suiker, bakpoeder, zachte boter en bloem. Laat elk ingrediënt goed mixen voordat je het volgende ingrediënt toevoegt.
  2. Schil de appels en maak er partjes van. Vet de ovenschaal goed in. Leg de appelpartjes op de bodem en doe daar kaneel en flink wat basterdsuiker overheen. Maak dan een laag beslag en leg daarop weer appelpartjes met kaneel en basterdsuiker. Maak tot slot nog een laag beslag met appels en kaneel. Strooi geen basterdsuiker over de bovenkant, want dat kan zwart worden in de oven.
  3. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de cake ongeveer 45-60 minuten.
  4. Haal de cake uit de oven en laat deze 10 minuten staan. Stort de cake op een groot bord, zodat je de heerlijke appels met kaneel en basterdsuiker bovenop de cake ziet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Appelcake