Heerlijke zomerse pastasalade

Heerlijke zomerse pastasalade

Smulweb imageSmulweb

Geniet van de zomerse smaken met deze pastasalade vol erwten, maïs, tonijn en gedroogde tomaatjes. Met een dressing van mayonaise, citroensap en Italiaanse kruiden. Garneer met bieslook, peterselie en dunne plakjes ui.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Heerlijke zomerse pastasalade op tafel.

  1. Kook de pasta in water met bouillontablet beetgaar (volg de instructies op de verpakking).
  2. Stort de pasta in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en sprenkel er wat olijfolie over. Schep goed door.
  3. Snijd een paar dunne plakjes van de ui af voor de garnering en snipper de rest. Snijd de paprika in stukjes en de gedroogde tomaatjes in smalle reepjes.
  4. Stort de uitgelekte en afgekoelde tagliatelle terug in de pan.
  5. Doe de erwten, maïs en kappertjes in het vergiet, spoel er water over en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken en maak de stukjes los.
  6. Neem 1 el olie van de gedroogde tomaatjes en doe in een kleine koekenpan. Smoor daarin de ui en de paprika voor ongeveer 5 minuten. Pers de knoflook uit boven de pan de laatste minuut.
  7. Laat het mengsel afkoelen. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  8. Meng in de pan de pasta met de erwtjes, maïs, kappertjes en tonijn. Roer het afgekoelde groentemengsel erdoor.
  9. Meng in een kom het mayonaise, citroensap en 3 el. olie van de gedroogde tomaatjes en meng dit door de pasta en strooi er Italiaanse kruiden over.
  10. Voeg de bieslook en peterselie toe en meng nog een keer goed door. Garneer met de dunne plakjes ui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Pastasalade