- 2 el Jumbo Decaf Oploskoffie
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Chocolademousse-taart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Laat in een kom de chocolade, stroop en boter smelten boven een pan met een laagje zacht kokend water. Laat het iets afkoelen.
- Klop de eieren en suiker met een mixer 10 minuten op de hoogste stand tot je een heel dik mengsel hebt. Spatel de bloem erdoor en vervolgens het chocolademengsel.
- Schep het beslag in de springvorm en bak de taart 12 minuten.
- Neem de taart uit de oven en snijd met een mes langs de rand van de taart. Verwijder de springvormrand en laat de taart 1 uur afkoelen in de koelkast (deze stap is heel belangrijk en zorgt voor de moussestructuur in de taart).
- Los voor de mokkamascarpone de oploskoffie op in 1 el kokendheet water en laat afkoelen.
- Klop in een kom de mascarpone los met het koffiemengsel en de poedersuiker.
- Voor een eventuele garnering van chocoladeblaadjes: neem stevige blaadjes van een struik of boom, spoel ze goed, droog af en bestrijk met de gesmolten chocolade. Laat afkoelen en hard worden en trek de blaadjes dan voorzichtig los.