Chocolademousse-taart

Chocolademousse-taart

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke chocolademousse-taart die in de eerste plaats vooral moet afkoelen. Zo krijgt deze taart zijn moussestructuur. Met als garnering chocoladeblaadjes is het een feestje om te serveren.

45 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Jumbo Decaf Oploskoffie

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Chocolademousse-taart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Laat in een kom de chocolade, stroop en boter smelten boven een pan met een laagje zacht kokend water. Laat het iets afkoelen.
  3. Klop de eieren en suiker met een mixer 10 minuten op de hoogste stand tot je een heel dik mengsel hebt. Spatel de bloem erdoor en vervolgens het chocolademengsel.
  4. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart 12 minuten.
  5. Neem de taart uit de oven en snijd met een mes langs de rand van de taart. Verwijder de springvormrand en laat de taart 1 uur afkoelen in de koelkast (deze stap is heel belangrijk en zorgt voor de moussestructuur in de taart).
  6. Los voor de mokkamascarpone de oploskoffie op in 1 el kokendheet water en laat afkoelen.
  7. Klop in een kom de mascarpone los met het koffiemengsel en de poedersuiker.
  8. Voor een eventuele garnering van chocoladeblaadjes: neem stevige blaadjes van een struik of boom, spoel ze goed, droog af en bestrijk met de gesmolten chocolade. Laat afkoelen en hard worden en trek de blaadjes dan voorzichtig los.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Chocolade taart