Romige courgettesoep

Romige courgettesoep

Smulweb imageSmulweb

Zin in een heerlijk romige courgettesoep? Deze soep is makkelijk te bereiden met boter, ui, kerrie, bouillon, courgette en koffiemelk/-room. Maak de soep af met een vleugje zout en peper. Perfect voor een gezellige avond met familie en vrienden!

25 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige courgettesoep op tafel.

  1. Snipper de ui fijn en snijd de courgette in blokjes.
  2. Breng water aan de kook en los bouillonblokjes/fond hierin op.
  3. Smelt de boter in een ruime, hoge pan. Fruit de ui met een koffielepel kerrie tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de courgetteblokjes toe met ca. 3 dl van de bouillon. Dek de pan af en laat smoren totdat de blokjes zacht zijn.
  5. Pureer met de staafmixer en voeg geleidelijk de rest van de bouillon toe. Voeg ca. 2 dl koffiemelk/-room toe en roer goed door.
  6. Voeg naar smaak zout en peper toe (proef eerst vanwege de bouillon die al op zichzelf zout kan zijn).
  7. Verwarm de gebonden soep goed op, maar laat het niet meer koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep