Pizzadeeg pizzasaus

Pizzadeeg pizzasaus

Smulweb imageSmulweb

Maak je eigen pizzadeeg en pizzasaus voor de lekkerste zelfgemaakte pizza! De saus maak je van gezeefde tomaten, ui, knoflook en allerlei kruiden. Verdeel over het deeg en beleg met je favoriete toppings. Bakken in de oven en smullen maar!

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pizzadeeg pizzasaus op tafel.

  1. Los de gist en de suiker op in 1 dl handwarm water in een kommetje. Laat het mengsel 10 minuten staan en roer het vervolgens tot een glad papje.
  2. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en schenk de gistoplossing erin. Voeg 3 eetlepels handwarm water en de olie toe aan het gistmengsel en strooi het zout over de bloem. Meng het geheel door elkaar en kneed het vervolgens in ongeveer 10 minuten tot een elastisch deeg dat niet meer plakt.
  3. Vorm van het deeg een bal en leg hem in een kom. Dek de kom af met een vochtig gemaakte doek en laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats 30-45 minuten rijzen.
  4. Verdeel het gerezen deeg in 2 gelijke porties. Bestuif het werkblad met wat bloem. Druk het deeg met de muis van de hand plat en rol het uit tot een cirkel van ongeveer 20 cm. Leg het deeg op een beboterde bakplaat en maak de randen van het deeg met de vingertoppen iets dikker, zodat de vulling er niet af kan lopen.
  5. Verdeel vervolgens de saus en de vulling over de pizzabodems. Bak de pizza's in een voorverwarmde oven (275 grC) in ongeveer 10 minuten gaar.
  6. Pel en snipper de ui voor de pizzasaus. Verhit de boter of olie in een steelpan en fruit de ui. Pers de gepelde teentjes knoflook erboven uit en voeg de suiker toe. Voeg de gezeefde tomaten en kruiden toe. Laat de saus op een laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen tot hij dik en geurig is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza