Spaghetti carbonara met doperwten

Spaghetti carbonara met doperwten

Smulweb imageSmulweb

Een makkelijk en snelle maaltijd? Probeer deze heerlijke spaghetti carbonara met doperwten. De perfecte balans tussen de zoete doperwtjes, zoutige spek, romig ei en pasta. Snel aan tafel!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Spaghetti carbonara met doperwten op tafel.

  1. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, kook de laatste 3 minuten de doperwten mee.
  2. Verwarm ondertussen de olie en bak hierin de spekblokjes op middelhoge stand tot ze licht kleuren. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  3. Giet de spaghetti met doperwten af en schep het mengsel direct in de koekenpan met het spek en de knoflook. Voeg de eieren en de helft van de geraspte kaas toe en schep alles goed om tot het ei als een laagje saus gestold is om de hete spaghetti.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de spaghetti direct, met de rest van de kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Spaghetti carbonara