Mediterrane aubergineschotel met tomaat en gehakt

Mediterrane aubergineschotel met tomaat en gehakt

Smulweb imageSmulweb

Met deze Mediterrane aubergineschotel reis je naar de zonnige kusten van de Middellandse zee. Gegrilde aubergines met pittig gehakt, rijpe tomaat en zachte kaas tussen, afgetopt met verleidelijk gesmolten kaas uit de oven.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mediterrane aubergineschotel met tomaat en gehakt op tafel.

  1. Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten met zout en laat ze een half uurtje liggen. Veeg ze met keukenpapier schoon.
  2. Verwarm 200 ml olie, bak de aubergineplakken aan beide kanten bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg gehakt, zout en peper, oregano en de specerijen toe en roerbak alles bruin.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en fruit even mee. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe, roer om en breng de saus aan de kook. Laat de saus in circa 15 minuten op lage stand garen. Breng de gehaktsaus eventueel verder op smaak.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de ovenschaal met een paar plakken aubergine en schep hier een deel van de saus op. Vul de schaal laag voor laag met de aubergine en saus en eindig met de geraspte kaas.
  6. Bak de schotel in circa 20 minuten mooi bruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees