Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittige gambas met mangodressing op tafel.
- Boen de limoen schoon en rasp 1 theelepel groene schil dun af. Pers de limoen uit.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. Pureer de helft van de mango met het limoensap, de limoenrasp en ½ eetlepel koriander tot een gladde saus.
- Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers. Verdeel de waterkers en de plakken mango over 4 bordjes.
- Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de knoflookplakjes even heel zachtjes tot ze gaan geuren.
- Leg de gamba`s in de pan en bak ze al omscheppend zachtjes 2-3 minuten tot ze mooi roze zijn.
- Leg de gamba`s op de waterkers en schep er een lepel mangodressing over. Garneer met de rest van de korianderblaadjes.
- Geef de rest van de dressing erbij.