Pittige gambas met mangodressing

Pittige gambas met mangodressing

Smulweb imageSmulweb

Pittige gambas met mangodressing, waterkers, limoen en knoflook. De gamba's bakken tot ze mooi roze zijn en serveren met de waterkers. Maak de mangodressing door een deel van de mango te pureren met limoensap, limoenrasp en koriander. Zo lekker kan snel en makkelijk zijn.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittige gambas met mangodressing op tafel.

  1. Boen de limoen schoon en rasp 1 theelepel groene schil dun af. Pers de limoen uit.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. Pureer de helft van de mango met het limoensap, de limoenrasp en ½ eetlepel koriander tot een gladde saus.
  3. Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers. Verdeel de waterkers en de plakken mango over 4 bordjes.
  4. Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de knoflookplakjes even heel zachtjes tot ze gaan geuren.
  5. Leg de gamba`s in de pan en bak ze al omscheppend zachtjes 2-3 minuten tot ze mooi roze zijn.
  6. Leg de gamba`s op de waterkers en schep er een lepel mangodressing over. Garneer met de rest van de korianderblaadjes.
  7. Geef de rest van de dressing erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Mango