Rabarbarocello

Rabarbarocello

Smulweb imageSmulweb

Een magnifieke likeur genaamd Rabarbarocello. Flinterdunne schijven rabarber en suiker in wodka. Na 3-4 weken ontstaat er een roze mengsel dat wordt gefilterd.  Het puree wordt gezeefd en voegt een prachtige kleur aan de likeur. Na 3-6 maanden is het tijd om te genieten.

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Rabarbarocello op tafel.

  1. Was de rabarber en snijd in flinterdunne schijven, mbv keukenmachine, mandoline of supermes.
  2. Meng de suiker door de rabarber in een goed afsluitbare pot of bak en giet de wodka erbij. Meng nogmaals goed en zet de afgesloten pot donker weg.
  3. Schut de pot dagelijks 1 maal gedurende 3-4 weken.
  4. Filter het rabarber-suikermengsel na 3-4 weken door een kaasdoek.
  5. Pureer de overgebleven rabarber-suikermassa met de staafmixer en doe de puree in een bolzeef.
  6. Laat dan zoveel vocht uit het mengsel in de wodka druppelen dat deze een mooie roze kleur krijgt. Gooi de rest van de pulp nu weg en giet het wodka mengsel in schone (uitgekookte) flessen.
  7. Bewaar deze flessen nog 3-6 maanden zodat smaak en structuur optimaliseren.
  8. Geniet van deze Goddelijke likeur!
eet smakelijk