Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Makkelijke witte chocoladetaart op tafel.
- Maak het bakblik gereed met bakpapier en boter. Maal de koekjes. Smelt de roomboter in een pan. Voeg de koekkruim toe als de boter gesmolten is en roer het geheel tot het één geheel is. Stort dit in de bak en beleg de hele bodem en eventueel ook de rand. Druk dit goed aan en zet het in de koelkast voor ongeveer een uurtje.
- Doe de melk in een pan en smelt de witte chocolade in de melk op middelhoog vuur. Blijf vooral roeren. Voeg de gelatine of agar-agar poeder toe volgens de instructies en hoeveelheid. Blijf dit mengsel goed roeren. Bij agar-agar poeder de massa langzaam laten doorkoken. Laat het mengsel even afkoelen.
- Klop de slagroom met de suiker op. Spatel de slagroom door het mengsel. Stort het mengsel op de bodem, strijk het glad. Breng eventueel decoratie (gemengde vlokken, frambozen o.i.d.) aan en plaats het geheel in de koelkast. Wacht tot de taart stevig is en serveer.