Makkelijke witte chocoladetaart

Makkelijke witte chocoladetaart

Smulweb imageSmulweb

Een luchtige taart met een bodem van koekkruimels en een romige vulling van gesmolten witte chocolade, melk en slagroom. Een perfect dessert voor elke gelegenheid. Garneer met vlokken, frambozen of iets anders wat jij lekker vindt!

45 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Makkelijke witte chocoladetaart op tafel.

  1. Maak het bakblik gereed met bakpapier en boter. Maal de koekjes. Smelt de roomboter in een pan. Voeg de koekkruim toe als de boter gesmolten is en roer het geheel tot het één geheel is. Stort dit in de bak en beleg de hele bodem en eventueel ook de rand. Druk dit goed aan en zet het in de koelkast voor ongeveer een uurtje.
  2. Doe de melk in een pan en smelt de witte chocolade in de melk op middelhoog vuur. Blijf vooral roeren. Voeg de gelatine of agar-agar poeder toe volgens de instructies en hoeveelheid. Blijf dit mengsel goed roeren. Bij agar-agar poeder de massa langzaam laten doorkoken. Laat het mengsel even afkoelen.
  3. Klop de slagroom met de suiker op. Spatel de slagroom door het mengsel. Stort het mengsel op de bodem, strijk het glad. Breng eventueel decoratie (gemengde vlokken, frambozen o.i.d.) aan en plaats het geheel in de koelkast. Wacht tot de taart stevig is en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Chocolade taart