Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Canadees beef jerky

Canadees beef jerky

smulweb badge smulweb

Canadees beef jerky gemaakt van dun gesneden braadvlees. Het vlees wordt gemarineerd in een heerlijke saus van ingrediënten die perfect in balans zijn. De jerky wordt gedroogd in de oven en krijgt daardoor een donkere en droge textuur die perfect past bij bijvoorbeeld een biertje.

45 min bereiden borrel 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 900 g Magere runderlappen
  • 60 ml Go Tan teriyaki
  • 30 ml Worcestersaus
  • 30 g Vloeibare margarine
  • 25 g Donkere Basterdsuiker
  • 10 g Zout
  • 3 g Jumbo Cayenne Pepers Pittig
  • 0.5 tl Sambal oelek
  • 2 el Azijn
  • 2.5 g Knoflookpoeder
  • 2 g Uienpoeder
  • 2 g Paprikapoeder

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Canadees beef jerky op tafel.

  1. Braadvlees moet gemakkelijk in dikte van 3-5 mm gesneden kunnen worden. Snijd het gedeeltelijk bevroren in stukken van ongeveer 12-15 cm lang en 5 cm breed. Verwijder het vet en plaats het vlees in een schaal.
  2. Plaats de rest van de ingrediënten in een pan, roer het door en controleer of het naar wens smaakt.
  3. Verwarm langzaam zonder te koken. Giet de saus goed over het vlees en dek het af. Plaats het voor een nacht in de koelkast en meng het af en toe door.
  4. Rijg het vlees aan satéstokjes en plaats de stokjes op het ovenrek. Bedek de bodem met aluminiumfolie om de saus op te vangen. Verwarm de oven tot net onder de 90 graden.
  5. Na 2-3 uur af en toe checken of het bovenste gedeelte van het vlees al droog en donker is. Haal de jerky van de stokjes en leg het op het ovenrek. Laat het verder drogen.
  6. Na 4-5 uur zijn de jerky's droog, donker en klaar. Laat het goed afkoelen en bewaar het luchtdicht in de koelkast.