Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je zelf heerlijke vlierbloesemsiroop. Pluk mooie witte bloemschermen en haal de bloemetjes voorzichtig van de takjes af. Je voegt per liter water 1 in stukken gesneden citroen toe + 1 vanillestokje. Breng bloesemwater en suiker aan de kook en laat zachtjes ca. 10 min koken onder af en toe roeren, zodat alle suiker oplost. Laat de siroop afkoelen en geniet!

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 Vlierbloesem
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vlierbloesemsiroop op tafel.

  1. Pluk ca 15 bloemschermen per liter water. Neem mooie witte bloemschermen, volg je neus, ze moeten lekker, honingachtig ruiken.
  2. Haal de bloemetjes voorzichtig van de takjes af en verwijder zo veel mogelijk insecten. Dit kan eventueel na het wassen van de bloesem.
  3. Doe de geplukte bloemetjes met kokend water in een bak. Voeg zoveel water toe dat de bloemetjes net onder staan. Meet wel af hoeveel water je precies hebt toegevoegd, want je voegt per liter water 1 in stukken gesneden citroen toe + 1 vanillestokje. Dek de bak goed af met een doek en zet drie dagen weg op kamertemperatuur.
  4. Zeef het mengsel na drie dagen door een kaasdoek. Meet na hoeveel vloeistof je over hebt en voeg per liter 1 kilo suiker toe. Breng bloesemwater en suiker aan de kook en laat zachtjes ca. 10 min koken onder af en toe roeren, zodat alle suiker oplost. Laat de siroop afkoelen.
  5. Kook de flessen en dop uit of was ze heel goed om met soda. Giet de siroop mbv een trechter in de flessen en sluit ze af.
eet smakelijk