Loempiasaus (pittig zoetzuur gembersausje)

Loempiasaus (pittig zoetzuur gembersausje)

Smulweb imageSmulweb

Dit loempiasausje is pittig en zoetzuur tegelijk door de combinatie van gember, rijstazijn en chilisaus. Perfect bij de loempia's of bij andere Aziatische gerechten.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water
  • 0.2 el Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Loempiasaus (pittig zoetzuur gembersausje) op tafel.

  1. Snijd de ui grof in stukjes (hoeft niet netjes, we gebruiken de blender).
  2. Meng alle ingrediënten in een blender tot moes.
  3. Giet het mengsel over in een pannetje en verwarm al roerend (!) tot het kookpunt. Laat het kort doorkoken.
  4. Laat de saus afkoelen.
  5. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen