Italiaanse aardbeien dessert

Italiaanse aardbeien dessert

Smulweb imageSmulweb

Italiaanse aardbeien dessert met mascarpone, lange vingers en aardbeiensaus. Een heerlijk zomers dessert. Laat het na bereiding 2 uur opstijven in de koelkast.

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Sinaasappelsap
  • 5 el Crème de cassis

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Italiaanse aardbeien dessert op tafel.

  1. Klop de slagroom stijf met 40 g basterdsuiker. Klop de mascarpone los en spatel de slagroom erdoor.
  2. Meng 1 1/2 dl sinaasappelsap met de creme de cassis en doop de helft van de lange vingers erin. Bedek hiermee de bodem van de schaal.
  3. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers in de schaal en bestrooi met een dun laagje cacaopoeder.
  4. Herhaal stap 2 en 3 nog eenmaal en laat het dessert 2 uur opstijven in de koelkast.
  5. Maak de aardbeien schoon en pureer ze met 20 g basterdsuiker en 1 dl sinaasappelsap.
  6. Serveer het dessert in stukken met de aardbeiensaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Desserts Aardbeien