Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Paella rapido uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de kip aan. Bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper. Schep op een bord en zet opzij.
- Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak hierin de ui en de knoflook. Voeg na 5 minuten de tomatenpuree toe en meng goed.
- Voeg de rijst, de ontdooide zeevruchten en de kip toe en bak alles een paar minuutjes. Breng op smaak met 0.5 theel zout.
- Voeg de hete bouillon, de fijngehakte peterselie en de saffraan toe en meng goed.
- Schep de erwtjes en paprika erdoor en laat het geheel kort meekoken. Schuif de pan in de hete oven en laat gedurende 25 minuten garen.
- Laat de paella 5 minuten rusten alvorens hem op te dienen. Versier met de partjes citroen voor het serveren.