Mirin geglaceerde zalm

Mirin geglaceerde zalm

Smulweb imageSmulweb

Zalige mirin geglaceerde zalm met een smeuïge textuur. Gemarineerd in mirin, bruine suiker en sojasaus. Geserveerd met rijstazijn en lente-uitjes. Dit is een recept om van te watertanden!

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Mirin / Rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Mirin geglaceerde zalm op tafel.

  1. Meng de mirin, bruine suiker en sojasaus in een schaal. Laat de zalm hier een paar minuten in marineren.
  2. Bak de zalm 2 minuten in een hete droge pan. Draai ze om en schenk de rest van de marinade erbij.
  3. Leg de zalm op borden en giet de rijstazijn bij de marinade in de pan en laat dit warm worden.
  4. Giet dit mengsel over de zalm en leg de lente-uitjes erop.
eet smakelijk