Bremer appel-kwarkcake

Bremer appel-kwarkcake

Smulweb imageSmulweb

Een Bremer appel-kwarkcake die perfect is voor bij de koffie of om mee te nemen naar een picnic. Heerlijk zacht, fris en zoet! Met tussendoor lekkere stukjes appel en op de bovenkant krokant geschaafde amandelen, kaneel en suiker.

15 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bremer appel-kwarkcake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht oven 160 graden).
  2. Roer de boter, de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er een voor een door. Meng de kwark en het citroensap erdoor tot een samenhangende massa. Spatel het cakemeel of zelfrijzend bakmeel er luchtig door.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in smalle partjes. Vul de springvorm met het beslag. Strijk het iets glad en verdeel de appelpartjes erover. Bestrooi het geheel met kaneel, geschaafde amandelen en de suiker.
  4. Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 50-60 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken