Groninger mosterdsoep

Groninger mosterdsoep

Smulweb imageSmulweb

Deze Groninger mosterdsoep met spekjes en appel is heerlijk voor op een koude winterdag! Met de romige en mosterdkick wil je twee kommen. De spekjes en appel maken de soep compleet.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Groninger mosterdsoep op tafel.

  1. Bak de spekjes uit en bewaar in het vet. Schil de appel op het laatste moment, om verkleuring te voorkomen, en snijd in blokjes.
  2. Doe de boter in de pan en fruit de ui. Roer er de kerriepoeder, knoflook en bloem door.
  3. Schenk langzaam de bouillon erbij. Blijf roeren tot de soep licht gebonden is en laat nog vijf minuten zachtjes koken.
  4. Zeef de soep. Breng opnieuw aan de kook en roer de mosterd (mag naar smaak) erdoor.
  5. Klop de eierdooiers en de (slag)room(culinair) los in een kommetje. Roer enkele el hete soep door. Meng dit door de soep.
  6. Roer krachtig door en neem de soep direct van het vuur. Roer de spekjes samen met de blokjes appel door de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep