Appel-peer jam

Appel-peer jam

Smulweb imageSmulweb

Deze appel-peer jam is lekker op vrijwel elk moment van de dag. Gemaakt van vers fruit, kaneel en een fris citroensapje. Serveer het op een sneetje brood of gebruik het als smaakmaker in een gerecht.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appel-peer jam op tafel.

  1. Schil zowel de appels als de peren. Snijd de appels en de peren in kleine stukjes. Doe de kleingesneden stukjes fruit in een pan en voeg de suiker, de kaneel en het citroensap toe. Hoeveel citroensap je toevoegt is aan jou. Een eetlepel citroensap is vaak genoeg. Wil je je jam nog frisser? Voeg dan meer sap toe.
  2. Roer het mengsel van peer, appel, citroensap en suiker door totdat het een stevig mengsel is.
  3. Breng het mengsel snel aan de kook en blijf goed roeren. Voeg nu de zakjes pectine of geleisuiker toe terwijl je goed blijft roeren. Haal de pan van het vuur zodra je tevreden bent over de dikte. Het kan zijn dat er een schuimlaagje op de jam is gekomen. Deze kun je verwijderen met een schuimspaan of spatel.
  4. Bereid de jampotten voor door ze in te koken met kokend water. Laat de potten vervolgens uitdruipen op een theedoek.
  5. Doe de nog warme jam in de jampotten en sluit ze af met de deksels. Is een pot niet vol? Zet hem ondersteboven en de jam zal zelf het potje luchtdicht afsluiten.
  6. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Jam